Saturday, March 30, 2013

Segmen Bloglist 2013 Bersama Erin


Assalamualaikum, Hi, dan Annyeong!

Berjumpa lagi kita di lembaran baru.
( mood lagu )
Pertama kali ku melihat entry si dia,
Bertemu dalam laman sosial pasal bloglist,
.......
Apa khabar sihat? Saya masih lagi tak ada apa-apa kecederaan yang menimpa saya lagi. Alhamdulliah. Saya harap awak pun sama juga. Umm. Nampak tak tajuk saya pada kali ini apa dia. Trang Tang Tang!!!

Segmen Bloglist 2013

Awak! Awak pandang mana itu? Saya dekat sinilah. Ya saya, saya yang panggil awak. awak saya nak minta maaf sebab semalam kan saya dah janji nak cerita tentang SPM tapi tak jadi sebab saya nak buat entry pasal bloglist ini. Maaf sangat-sangat seribu kali sangat. Hehehe... Sorry tau!

Ok, sekarang saya nak sambung tentang segmen bloglist 2013. Sebenarnya tajuk post yang saya letak itu saja mengada-ngada. Padahal tajuk asalnya ialah Segmen Bloglist 2013 saja, saja saya tambah biar ceria. Ceria sangatlah itu. Nak tahu kisah selanjutnya? jempuklah  Jenputlah baca di bawah entry saya kali ini. say tahu walaupun tak ada siapa nak komen atau membaca, asalkan saya gembira.  
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Taadah!!!

Tuan Segmen : Erin ( klik )

Segmen yang dianjukan oleh Erin ini sudah telah ditetapkan beberapa syarat. Nak tahu syaratnya? Senang saja klik saya pada banner yang saya telah sediakan. Jangan terkejut dengan syarat yang telah ditetapkan OK? 

Seterusnya ialah saya akan mengeluarkan list blogger yang bertuah yang saya akan keluarkan untuk contest ini. Thump Thump Thump. Calon-calonnya ialah ( gaya orang nak bagi anugerah ) :
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Calon-calonya seperti dibawah :


Sebenarnya ada lagu orang yang bertuah tapi saya terfikir yang ini saja. Nanti ada link lagi saya akan update. Oklah sampai di sini saja coretan saya. Jumpa lagi di lain lembaran.

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Kisah KAMI: Saya, Dia, Kamu, Kita dan Semua

Assalamualaikum dan selamat malam semua...

Apa khabar semua? Saya sihat-sihat belaka... Harap-harapawak sihat juga... Amin...
Saya dah lama tak update blog disebabkan saya telah dilanda penyakit KEMALASAN tahap yang melampau... Tapi hari ini saya tiba-tiba nak update blog... Jealous puladengan orang lain yang asyik update blog saja...  Jadi hari ini saya nak bercerita tentang kisah saya dan kawan-kawan...

Ini Kisah KAMI

Kisahnya bermula begini... 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pada suatu hari saya telah menerima surat pada bulan 12 tahun 2012. Saya dikehendaki untuk memberi perkhidmatan untuk negara iaitu, PLKN. Saya sangat tak suka pada waktu itu.Pada tanggal 5 Jan 2013,saya telah daftar dikaunter pendaftaran untuk menjalani latihan khidmat negara. Lalu saya bawa barang say naik bas dan bas menuju ke KEM PLKN NILAM EHSAN, BIDOR PERAK. Fuhh! Nasib baik saya dapat dekat perak. Nak dipendekkan cerita lagi, sekarang saya suka masuk PLKN sebab dapat duit free walaupun sikit, saya dapat ramai kawan, saya dapat dormmate yang gila-gila macam saya, saya dapat jumpa KEMBAR saya, saya dapat jumpa yang saya boleh 'usha' waktu itu, saya dapat cikgu yang selalu cerita dekat saya macam-macam ( sebab cikgu selalu bawak saya pergi hospital dan klinik walaupun dua kali ) dan saya dapat buat kenangan antara kami semua.

Waktu saya mula-mula dapat tahu saya dapat PLKN saya menangis sakan dekat kawan saya dan kami ada geng PLKN masa itu. Hehe. Tak sangka dapat masuk PLKN best juga. Betul kata kawan-kawan saya dulu dan cikgu PLKN, waktu kita masuk mesti rasa ak seronok dan macam-macam lagi tapi waktu malam penutup kamu akan menangis sebab kenangan antarakita sampaidi sini sahaja. Walaupun saya dapat kawan dengan mereka sekejap sahaja tapi kenangan yang dibina bersama sangat manis dan ianya lebih manis lagi daripada manisan. WOW!bermadah kata saya pula hari ini. Pernah dengar tak ayat macam ini : 

1. Perkara yang kita tidak suka adalah perkara yang baik untuk kita dan perkara yang kita fikirkan baik adalah perkara yang buruk untuk kita.
2. Apa yang kita tidak suka adalah perkara yang paling kita suka dan perkara yang kita suka adalah perkara yang kita tidak suka.
Walaupun kadang-kadang kena 'dera' dengan cikgu joging dewan makan dua round dan push-up tapi itulah kenangan. Kena marah dengan cikgu sebab tak tutup tingkap, katil tak tegang, kasut tak susun ikut layout, selipar tak susun, dorm tak kemas dan lain-lain. Tapi bila ingat balik orang boleh kata kita gila sebab kadang-kadang kita tersengih seorang bila tengok gambar dan sebagainya.

Okeylah saya tulis sampai dekat sini saja, nanti saya sambung lagi dengan episod yang seterusnya iaitu tentang SPM pula. Saya tahu kekurang 'skill' menulis tapi berangan nak jadi penulis. Tak patut betulkan? Maaf kalau saya ada terkasar bahasa semasa awak membaca entry saya, saya harap awak maafkan saya sebab saya tidak mahir dalam bidang penulisan sangat. Dan lupa pula mesti awak boringkan sebab saya tak reti nak menulis, betul tak? Kan3x! ( macam upin dan ipin buat itu ) Lastly, saya minta maaf sangat-sangat dan saya hadiahkan awak semua gambar yang saya sediakan dekat bawah ini... 









Nak tengok lagi gambar? Apa tunggu lagi add saya dekat facebook.


 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR