Saturday, July 27, 2013

Photoshop Time!!


Hi!!!
Lama kite tak jumpa.. Sorry dah lame tak update..
Hari ini saya tak ade buat ape-ape kecuali.. Edit photoshop!!!
Hahahaha.. Ape kata awak tolong komen sikit.. :)




Nie saya masuk satu contest poster :)




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Saturday, June 15, 2013

MDS Week




Hi semua!! Lama kan saya tak update.. Sorry je kawan-kawan and readers semua.. Bukan saya tak nak update tapi masa taka de sangat.. So sekarang baru saya ada masa untuk update.. Maaf sebab hari tu saya ada janji lepas habis saja minggu orentasi saya akan update blog kan.. Tapi saya tak sempat nak buat demikian.. Walaupun saya ada balik rumah selepas minggu orentasi.. Dekat rumah pulak kerja saya tidur je sebab minggu orentais hari tu tak cukup mase untuk tidur.. Bayangkanlah sehari dapat tidur empat hingga lima jam sahaja..Mana nak cukup tenaga nak dapat.. Sobsobsob.. 

MDS tuu maksudnya Minggu Destini Siswa.. Letih tau awak korunk kalau nak tahu.. Dengan macam perkara yang tak ernah kita buat pown kena buat minggu tuuu.. Nak tau tak bende ape nye? 

1. Pakai seluar track bila tiap kali pakai baju kurung..
2. Kena sentiasa pakai sport shoe sepanjang minggu orentasi nie.. Macam gambar bawah nie.. Me with my school friend..


3.. Tudung kena pin 3 kebawah.. Macam gambar yang ditunjukkan nie..
4. Kena jalan cepat o kena paksa denagn kakak-kakak OC suruh jalan cepat.. Kalau korunk jalan lambat kena laa dengar ayat famous deorang iaitu.. SISWI CEPAT SISWA o SISWA CEPAT SISWA o SISWI, SISWA CEPAT CEPAT!!!! Memang famous giler laa ayat tu masa minggu MDS..

Pastukan masa minggu MDS nie kita orang semua tidur pukul satu o dua pagi.. Lambat gilerkan?? Ye la.. Dah la seharian tak mandi lepas tu tak kan nak tidur dengan badan berlengas tu kan so kite orang satu rumate semua mandi malam.. Esok pagi ade orangkejut suruh mandi tapi kita orang buat dono je sebab kite orang dah mandi malam.. So x tak nak la mandi banyak kali.. Lagipown tidur bukannye buat ape pown kan.. Tak peluh pown.. Hihihi..

Ok sampai dekat sini nie je saya nak cerite pasal minggu MDS.. Saya ade goodies dekat bawah nie.. Boleh tengok.. Sorry saya nak sangat masa minggu MDS nie tangkap gambar banyak-banyak so dapat tangkap gambar sikit je, kite tengok je laa...













THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

GA by Cik Cempaka




Hadiahnya
Tentunya HANDMADE EPOXY KEY CHAIN 
yang ada doodle animal kiut2 macam banner di atas

Pemenang pertama : 3 key chain
Pemenang kedua : 2 key chain
Pemenang ketiga : 1 Key chain

dan terdapat beberapa hadiah saguhati
EPOXY doodle





THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Sunday, June 2, 2013

Done-Packing-Going-Departure-Now



Hi semua!! Hope semua sihat-sihat belaka laa...
Sebelum tuu saya nak ucapkan selamat datang kebulan Jun!! Wooo... Dah bulan enam dah kan.. Bulan enam jugak laa saye kena menjadi student semulaa... Takut esok je harinye.. Tinggal beberape jam je.. Nervous la pulakkk..



Ok hari nie baru saya habis packing.. tinggal nak gosok baju je tinggal untuk esok.. Lepas saya update untuk entry nie saya yoooooooooommmmmmmmmmm untuk gosok baju.. Perasaan takut mula menjelma..Tak tahu la malam nie boleh tidor ke tak.. Saya tak tahu pulak lepas nie saya ade kesempatan untuk update blog lagi ke tak.. Ye la untuk student yang baru masuk mestilah kena ade orentasi segala bagaikan.. So saya akan update blog mungkin lepas habis orentasi.. Tapi saya tak janji laaa.. Kalau saya ade mase time minggu orentasi saya akan cube update laa.. Tapi selalunye ade ke mase?? Macam tak ade je.. 

Saye pernah jugak jadi pengurus untuk orentasi waktu sekolah dulu laa.. Itu pown busy memang tak ade mase.. Tapi tak tahu la pulak situasi Universiti nie macam mane pulak laa kan? So awak kalau nak bace blog saya kene tunggu sekejap tak lame pown untuk saye update.. Guys just be patient OK?


Esok kene bangun awal.. Pergi awal.. Semua awal.. Grrrr... Esok saye kene pergi daftar dekat UiTM Dekat Sri Iskandar.. Wish me luck ok guys? Harap-harap tak jadi ape-ape.. Aminn... Semoga urusan esok lancar belaka.. And GOOD LUCK semua yang bakal mendaftar esok!! 

Ok lah saya tak nak tulis o merepek banyak-banyak dah.. Saya nak pergi iron baju.. So good luck semua kepada korunk yang bakal jadi student UiTM esok!! Same macam saye la tuu... Kite doa same-same erk... 
Supaye tenang je kite esok hari.. Aminnnnnnnnnn.. Ok korunk/awak kite jumpe di lain lembaran ye..


Good night semua!! Bye~~ All the best in your life.. Fighting!!!!



THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Saturday, June 1, 2013

SEGMENT: WINTER BLOGWALKING BY MYA




*wink*
Hi semua!! Ok sekarang nie saya nak update pasal satu segmen nie.. Cam menarik je kan.. tapi saya buat update nie simple je erk.. X nk cakap o tulis panjang-panjang.. Saya buat segmen nie sabab saye kene tag dengan si gadis cantik niee... Tak sangke pulak kene tag.. Hihi.. Ok la.. Kalau nak tahu ape-ape info pasal sila klik banner o perkataan 'klik sini'.. Ok bye-bye.. Good luck semua!!!



Mangsa tag saya ialah : 




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Friday, May 31, 2013

Packing Time!!




Hiiiiiii!!!!!!!!!!!! Say hi to my husband too.. Daehyunnie say Hi to you.. Kihkihkih.. 
Ok hari nie adalah hari saya packing barang!!! Tapi packing tak habis pown sebab baju saya ade yang basah lagi.. Nak buat cam ne baru nak basuh hari nie.. Ok hari nie and semalam saya baru je selesai buat segale hal yang berkaitan dengan saya untuk study.. Mesti korunk pelik kan kenape la saya tak buat awal-awal.. Nak tahu ke kenape??Sebab parents saye busy selame nie.. Semalam dengan hari nie sampai hari daftar nanti baru deorang free.. Tapi x pe saye paham sebab ape deorang busy.. Walaupown wat keje last minute atleast deorang still care dekat kite walaupown susah nak ade mase besama.. Betul x?


Betul laa.. So korunk kena la bersyukur sebab parents korunk still care pasal korunk punye study, makan minum.. So macam tu laa saye hidup.. Lagi pown selame nie saya dudukasrama so memang la jarang laa nak jumpe pown.. And my siblings pown same.. Even deorang tak duduk asrama tapi deorang still jugak paham keadaan parents kiteorang.. Waaaa...Haeven tau kalau korunk paham parents korunk, paham feeling deorang.. Sirius.. Tak tipuuuu.. So tak de la nak selisih paham banyak kali kalau kite paham parents kite kan? So ape kate korunk cube paham perasaan deorang.. Mesti deorang suka gilerrrrrrrrrrr..


So ape kate korunk paham perasaan parent korunk.. Tak bermakne kalau deorang tak tego tutak suka o lupe korunk.. sebenar nye sayang jee.. Tengok macam saye.. Dua hari saya buat 'Marathon' beli baju, beli tudung, bukak buku bank, buat sspn and sebangai nye.. so malm nie saya start packing lebih dah siap semua nye.. Tapi tak habis lagi packing.. Macam saye cakap mule-mule tadi.. So sekarang nie saya tengah tunggu semuanye kering.. 

Umm.. Ape lagi erk saye nak cerite yerk.. Haaaaaaa... Tinggal lagi sehari je sebelum saye nak daftar untuk sambung study.. Errrr.. 


Saya nervous sangat sekarang sebab tinggal beberape jam je lagi.. Rase macam jauh sangat je nak tingggalkan rumah.. Ngeeee~~~ Padahal selame nie duduk hostel.. Tapi memang rase lain je bile nak masuk U nie.. Entah la.. Ok la.. Sampai dekat sini je saya bercerite.. nanti kite berjumoe lagi di lain lembaran.. Saya tak pasti lagi esok same ade saya boleh update atau tidak.. Same-same laa kite tengok dan lihat esok ape jadi.. So semua.. Selamat malam!!




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Contest: Header Saya









Hi! Ape kabar semua?? Harap-harap awak sihat je erk...
Ok hari nie saya letih sikit tapi tetibe jadi semangat bil tengok kontes or segmen nie.. Hihi.. Nie merupakan fiirst time saya masuk segmen yang berkaitan dengan header.. Saya x pernah masuk pown before nie kalau ade kontes kaitan dengan header.. Saya rase macam header saya tak centik and comel or ape-ape yang dikategorikan.. Sebab bagi saya memang tak cantik pown.. Hihi.. Gedikkan? 

Oklah kalau nak tahu ape hadiah or ape-ape info tentang segmen nie klik pada gambar atau perkataan 'klik sini'..


Lastly, selamat berjaya ya semua!!! Fighting!!! 





THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR