Sunday, June 10, 2012

Comeback To Lovely Hostel.... Sambil FOLLOW...

Assalamualaikum...

Esok / hari ini saya kembali ke asrama yang ku cintai itu... Waa tak sabarnya nak study balik... Okay... Nak cerita... Opah saya dah balik dari umrah... Alhamdulillah selamat sampai rumah semalam... Esok saya kena jumpa opah saya sebelum pergi ke asrama kembali... Packing bag pun belum lagi... Sekarang tengah siapkan projek add math yang cikgu bagi sehari sebelum balik rumah... Baru hari ini buat... Alhamdulillah juga sebab tinggal PART C je sebab tak tahu nak buat macam mana... Yang semua dah settle awal-awal... Part C tu rase macam nak tiru je sebijik-sebijik dengan orang yang buat contoh add math itu...

Kawan-kawan saya pula buat hal... Hehe... Dia orang minta tolong buat brochure pula pagi-pagi buta ini... Saya punya add math pun tak siap lagi nak tolong orang punya... Nak mampus macam itu... Hehe... Tengoklah gelagat kawan saya....

Yang ini malasnak buat brochure... Hehe... Sampai nak upah saya lagi tuu...

Yang ini pula pening sebab tak tahu nak ambil info tentang doktor tulang dekat mana...

Yang ini pun sama... Tak tahu nak buat brochure macam mana...

Sambil-sambil itu pula saya pun mintalah kawan-kawan saya untuk memberi link tentang projek add math yang tak siap-siap lagi sekarang ini... Sebab khusyuk tulis dekat blog.. Hahaha...

Tengok... Kita kenalah saling tolong menolong di antara satu sama lain... ^^

Saya lambat buat projek add math sebab saya baru dapat markah TOV... hehehe... Markah inilah...

Markah TOV
Saya ada buat brochure tapi dalam bahasa Melayu... Tiba-tiba kawan saya baru bagi tahu yang brochure kena buat dalam bahasa Inggeris... Saya kena buat balik semula... Disebabkan adanya kemudahan saya pun malas nak fikirguna google translate saja... Tengoklah apa yang jadi dekat sayapunya brochure...

Isi Dalam

Isi Luar
Simple saja sebab malas nak fikir... Hahaha... Sebanarnya nak buat pasal ID tapi malas nak cari... Jadi buatlah tentang cikgu math... ^^ okay sampai dekat sini saja sama nak bercerita... Saya nak pergi packing barang pula... Nanti bila saya balik cuti saya cuba cari masa untuk up-date... SPM katakan... :) Waktu saya tak ada ini FOLLOW saya juga... =)

FOLLOW JANGAN TAK FOLLOW
Nanti waktu saya balik saya FOLLOW awak balik.. :)

Okay... Saya keluar dulu... Bye...


 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Saturday, June 9, 2012

Tutorial | Seoul FM

Assalamualaikum...

Hari diberi kesempatan nak buat tutorial tentang FM... Haa... Ada sesetengah peminat KPOP nak Seoul FM dalam blog mereka... Akan tetapi ada sesetengah blogger buat tutorial Seoul FM tak dapat dibaca atau Cannot    Display... Itu adalah sebab mereka yang tak mengikut undang-undang.. Hihi... Okay mari sini saya ajar...

Cara-caranya ialah :

1. Anda hanya perlu KLIK SINI dan SINI... Lepas itu ada keluar macam dekat bawah ini... Awak sini apa yang dia nak... Jangan tinggal satu pun...

Sorry kalau buruk... Saya malas di saat ini.. :)
Lepas itu pula dia akan keluar macam ini... 


Apa lagi... Isilah tempat yang kosong itu... Then click CONTINUE... Lepas itu keluar macam ini pula...


Lepas itu adalah keluar banyak channel radio... Awak plihlah mana yang suka... Contoh yang saya bagi ini... Saya pilih radio Trendy FM... Dia akan keluar macam ini...


Lepas itu... Awak kena scroll ke bawah sampai nampak <EMBED STATION>  klik dekat situ... Lepas itu keluarlah code... Then pilih... Jom follow gambar dekat bawah...

Klik dekat dalam bulatan itu...

Dah keluar macam ini... Pilih yang mana menarik hati...

Selamat mencuba ! Kalau tak menjadi sila beritahu sebelum saya balik ke hostel... :)

HWAITING !!!

 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Sunday, June 3, 2012

Beratnya... OH TIDAK !!!!



Assalamualaikum....

Hari ini saya nak cerita tentang berat... Apa itu berat??

BERAT bermaksud : beratlah... takkan tak tahu kut... mesti tahu punyakan...
Tapi dekat sini bukan nak cakap orang yang berat... Tapi blog kita yang berat... Haa... Nak tahu macam mana? Jom kita tengok dekat bawah....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

1. Mula-mula kena klik ini SINI
2. Then klik HERE
Nanti dia akan keluar macam ini....


3. Tulis URL blog dekat kotak kosong itu.. 
4. Then klik CHECK... Contoh macam gambar dekat bawah ini...


5. Then keluarlah result... Kalau macam saya yang sekarang ini beratlah juga...


Beratkan... Awak punya macam mana pula? Jomlah test sama-sama... Kalau nak cantik kenalah kurang dari 200KB barulah AWESOME... Kalau awak punya blog berat sangat buang saja widget yang tak patut sangat... Cuma letak yang penting-penting saja... Disebabkan widget-widget itulah awak punya blog LOADING sangat LAMBAT... Kurangkanlah berat blog anda... Selamat mencuba!


THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR