Saturday, December 8, 2012

FOLLOW - MengFOLLOW

Assalamualaikum dan ucapan selamat kepada semua...

Saya telah pulang untuk menghidupkan balik blog yang telah bersawang ini... Apa khabar?? Sekarang ini baru saya berkesempatan untuk update blog ini... Maaf kerana membuat kalian menungg... (perasan) Ok.. Saya tak mahu berdalih lagi... Sekarang ini saya HAPPY kerana saya sudah habis zaman persekolahan... Sedih mestilah ada sebaba rindu dekat kawan-kawan... Saya duduk dekat rumah tak ada kawan hanya adik perempuan saya saja... Tapi setiap manusia perlu bersyukur,betul tak? Rasa macam tangan ini dah lama tak exercise so tangan jadi tergeliat banyak sangat-sangat... Hehe.. :) 

Pagi tadi alhamdullilah saya selamat tiba di rumah saya sendiri... Rumah ku SYURGA ku... Saya balik brsama-sama umi dan adik perempuan saya... Adik-adik saya yang lain bekerja pada waktu ini... Seronok mereka kerana dapat gaji... Saya? Tak dapat gaji pun sebab tak kerja... Nama saja lepas SPM tapi tak buat kerja sambilan... Manalah saya ada kesempatan sebab bulan JANUARI 2013 kena daftar sebagai 'pelatih negara' katakan... Sebab itulah saya tak kerja... Lagipun sekarang saya nak ambil lesen kereta... WAAA... Tak sabar tau... Nanti dapat drive kereta sendiri boleh ringankan beban umi saya selama ini... Umi sya selalu bawak kami pergi mana-mana saja... Ayah selalu dengan kerja so tak bolek bawak kami adik-beradik... Umm... Nanti hari AHAD kena pergi ambil lesen kereta... Guys... Wish me luck OK!

Disebakan saya dah lama tak update blog ini... Sekarang saya nak update tentang FB ( facebook )... Suatu masa dahulu saya pernah update post dekat group ini... 'Kepada sesiapa yang follow saya saya akan follow dia balik'... Jadi kini tiba masanya saya menyanaraikan siapa yang sudah saya follow atau belum... Awak boleh tengok kalau saya tak follow lagi... Atau nak suruh saya follow awak tapi awak tak komen dekat group itu, awak boleh KOMEN dekat BLOG INI... Sementara itu saya nak update gambar dulu... :)















Haaa... Tengok itu semua komen yang diterima... Sekarang saya nak senaraikan 'pengomen' status saya itu... :)

1. Nur Mariah
2. Alis Aryani
3 Aqilah Key
4. Nor Adilah Mat Nawi
5. Mirza Nazirah Nazri
6. Lieya Emylieya
7. Siti Hawaliah Darmansah
8. Qixmah Asraiil
9. Sarah Anis
10. Maisarah Morat
11. Zawien Najah
12. Syafiqah Rosli
13. Nazira Hawani
14. Aini Dot
15. Zuhaira Zainuddin
16.Aydaa Ruflynn
17. Intan Syamimi
18. Korn Razak
19. Najihah Rodzi
20. Yaya Dalilah
21. Irchamdy - Iyan Theholazt
22. Didi Oren
23. Sue Aida
24. Nfr Ruzaimie
25. Nahr DeviantArt
26. Nur Syafiqah
27. Wan murni Binti Amran
28. Nadhirah Khadir
29. Nana Baharuddin
30. Namaku Aming
31. Nieda Aziz 2
32. Hazirah Halil
33. Intan Fadlina Ramli
34. Ain Nur
35. Puteri Najihah
36. Eykin Fendy 2
37. Nik Syam
38. Momox De'amore
39. Najwa Iezora
40. Shahirah Saadon
41. IeudaLaeya Dalila

Fuhh... Senarai panjan ini...Sakit tangan dah sekarang... So nanti yang lain saya akan follow secepat yang mungkin insya-allah... Jangan risau yang penting saya akan follow juga... Sama ada cepat ataupun lambat sahaja... Harap maaf jika saya terkasar bahasa ketika berbicara di laman ini... Ini baru tengok dekat FB... Cuba tengok dekat chat box pula... Ummm... Lenguh dah badan saya ini... OK... Samapai di sini saja saya berbicara... Semoga kita bertemu di lain lembaran...

P/s : Maaf sebab saya tak letak link... Saya akan letak juga... Atau awak boley rujuk pada gambar yang sedia ada... Harap maklum... T&S

DON'T FORGET TO FOLLOW ME... I WILL FOLLOW YOU SOONER... JUST WAIT...


Salam sayang, 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Friday, August 24, 2012

Ramadhan RAYA!!!

Assalamualaikum... Selamat pagi, petang,siang dan malam kepada semua....

Waa.... Seronoknya saya sebab saya ada kesempatan update blog... Rasanya blog ini dah lama saya tak update... Rindu pula jadinya... Dengan kesepatan ini saya ingin mengucapkan SELAmaT HaRI RAYa  tak lambat lagi... Harap kesilapan saya dapat di maafkan...

Pen merah pen biru,
Ini gambar raya hari itu.

Haha... Saya cuma nak share gambar hari raya saja... Dah tak tahu nak tulis apa...

Okay... Ini gambarsehari sebelum raya... Hari last Ramadhan... Semua adik-beradik sebelah mak saya balik... Termasuklah kami sekeluarga... Malam esok nak raya... Family kami buat takbir... Tengoklah gelagat kami semua...

BBQ untuk orang takbir dan keluarga.

Yang ini ayah sedara saya... Jadi tukang masak sekejap...
Macam sedapkan? Tergugat iman tak kalau awak. Hari last puasa pula tu.

Makanan....

Ini tukang masak yang lain... Ini ayah sedara saya juga...

Orang takbir










Geng cucu opah warna pink. Cuma sesat seorang...






Tadi malam raya... Sekarang pagi raya...









Okay... Sampai dekat sini saya... Kita jumpa lagi... :)


THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Sunday, June 10, 2012

Comeback To Lovely Hostel.... Sambil FOLLOW...

Assalamualaikum...

Esok / hari ini saya kembali ke asrama yang ku cintai itu... Waa tak sabarnya nak study balik... Okay... Nak cerita... Opah saya dah balik dari umrah... Alhamdulillah selamat sampai rumah semalam... Esok saya kena jumpa opah saya sebelum pergi ke asrama kembali... Packing bag pun belum lagi... Sekarang tengah siapkan projek add math yang cikgu bagi sehari sebelum balik rumah... Baru hari ini buat... Alhamdulillah juga sebab tinggal PART C je sebab tak tahu nak buat macam mana... Yang semua dah settle awal-awal... Part C tu rase macam nak tiru je sebijik-sebijik dengan orang yang buat contoh add math itu...

Kawan-kawan saya pula buat hal... Hehe... Dia orang minta tolong buat brochure pula pagi-pagi buta ini... Saya punya add math pun tak siap lagi nak tolong orang punya... Nak mampus macam itu... Hehe... Tengoklah gelagat kawan saya....

Yang ini malasnak buat brochure... Hehe... Sampai nak upah saya lagi tuu...

Yang ini pula pening sebab tak tahu nak ambil info tentang doktor tulang dekat mana...

Yang ini pun sama... Tak tahu nak buat brochure macam mana...

Sambil-sambil itu pula saya pun mintalah kawan-kawan saya untuk memberi link tentang projek add math yang tak siap-siap lagi sekarang ini... Sebab khusyuk tulis dekat blog.. Hahaha...

Tengok... Kita kenalah saling tolong menolong di antara satu sama lain... ^^

Saya lambat buat projek add math sebab saya baru dapat markah TOV... hehehe... Markah inilah...

Markah TOV
Saya ada buat brochure tapi dalam bahasa Melayu... Tiba-tiba kawan saya baru bagi tahu yang brochure kena buat dalam bahasa Inggeris... Saya kena buat balik semula... Disebabkan adanya kemudahan saya pun malas nak fikirguna google translate saja... Tengoklah apa yang jadi dekat sayapunya brochure...

Isi Dalam

Isi Luar
Simple saja sebab malas nak fikir... Hahaha... Sebanarnya nak buat pasal ID tapi malas nak cari... Jadi buatlah tentang cikgu math... ^^ okay sampai dekat sini saja sama nak bercerita... Saya nak pergi packing barang pula... Nanti bila saya balik cuti saya cuba cari masa untuk up-date... SPM katakan... :) Waktu saya tak ada ini FOLLOW saya juga... =)

FOLLOW JANGAN TAK FOLLOW
Nanti waktu saya balik saya FOLLOW awak balik.. :)

Okay... Saya keluar dulu... Bye...


 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR