Friday, May 31, 2013

Packing Time!!




Hiiiiiii!!!!!!!!!!!! Say hi to my husband too.. Daehyunnie say Hi to you.. Kihkihkih.. 
Ok hari nie adalah hari saya packing barang!!! Tapi packing tak habis pown sebab baju saya ade yang basah lagi.. Nak buat cam ne baru nak basuh hari nie.. Ok hari nie and semalam saya baru je selesai buat segale hal yang berkaitan dengan saya untuk study.. Mesti korunk pelik kan kenape la saya tak buat awal-awal.. Nak tahu ke kenape??Sebab parents saye busy selame nie.. Semalam dengan hari nie sampai hari daftar nanti baru deorang free.. Tapi x pe saye paham sebab ape deorang busy.. Walaupown wat keje last minute atleast deorang still care dekat kite walaupown susah nak ade mase besama.. Betul x?


Betul laa.. So korunk kena la bersyukur sebab parents korunk still care pasal korunk punye study, makan minum.. So macam tu laa saye hidup.. Lagi pown selame nie saya dudukasrama so memang la jarang laa nak jumpe pown.. And my siblings pown same.. Even deorang tak duduk asrama tapi deorang still jugak paham keadaan parents kiteorang.. Waaaa...Haeven tau kalau korunk paham parents korunk, paham feeling deorang.. Sirius.. Tak tipuuuu.. So tak de la nak selisih paham banyak kali kalau kite paham parents kite kan? So ape kate korunk cube paham perasaan deorang.. Mesti deorang suka gilerrrrrrrrrrr..


So ape kate korunk paham perasaan parent korunk.. Tak bermakne kalau deorang tak tego tutak suka o lupe korunk.. sebenar nye sayang jee.. Tengok macam saye.. Dua hari saya buat 'Marathon' beli baju, beli tudung, bukak buku bank, buat sspn and sebangai nye.. so malm nie saya start packing lebih dah siap semua nye.. Tapi tak habis lagi packing.. Macam saye cakap mule-mule tadi.. So sekarang nie saya tengah tunggu semuanye kering.. 

Umm.. Ape lagi erk saye nak cerite yerk.. Haaaaaaa... Tinggal lagi sehari je sebelum saye nak daftar untuk sambung study.. Errrr.. 


Saya nervous sangat sekarang sebab tinggal beberape jam je lagi.. Rase macam jauh sangat je nak tingggalkan rumah.. Ngeeee~~~ Padahal selame nie duduk hostel.. Tapi memang rase lain je bile nak masuk U nie.. Entah la.. Ok la.. Sampai dekat sini je saya bercerite.. nanti kite berjumoe lagi di lain lembaran.. Saya tak pasti lagi esok same ade saya boleh update atau tidak.. Same-same laa kite tengok dan lihat esok ape jadi.. So semua.. Selamat malam!!




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Contest: Header Saya









Hi! Ape kabar semua?? Harap-harap awak sihat je erk...
Ok hari nie saya letih sikit tapi tetibe jadi semangat bil tengok kontes or segmen nie.. Hihi.. Nie merupakan fiirst time saya masuk segmen yang berkaitan dengan header.. Saya x pernah masuk pown before nie kalau ade kontes kaitan dengan header.. Saya rase macam header saya tak centik and comel or ape-ape yang dikategorikan.. Sebab bagi saya memang tak cantik pown.. Hihi.. Gedikkan? 

Oklah kalau nak tahu ape hadiah or ape-ape info tentang segmen nie klik pada gambar atau perkataan 'klik sini'..


Lastly, selamat berjaya ya semua!!! Fighting!!! 





THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Wednesday, May 29, 2013

Cara Hilangkan Kayap





Hi semuaaaaaaaaaa!!!!!!! Hihihi.....

Okey hari nie saya nak bagi tahu semua orang tips o cara nak hilangkan kayap.. Tahutak kayap tu ape? kayap tu lebih kurang satu penyakit o virus? Kayap nie kalau kite tak rawat boleh bawak mati.. Saya update pasal kayap niepown sebab minggu lepas opah saya cerite pasal orang kena kayap dekat muka sampai kenabuang mata... Waaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Takut tu.. Korunk tak rase ape-ape ke?

Bila saya bagitips nie jangan gelak pulak.. Sebab opah saya pernah bagi tahu dekat orang tips nie tapi die gelak.. Umm.. Tak tahu laa.. Tapi tips nie berkesan.. Sebab saya pernah kena kayap tahun 2011 waktu saya form 4.. 


Mase tu dah nak habis cuti sekolah.tak silap saya bulan 6... Disebabkan kayap tuu saya cuti sampai satu bulan.. Lame tuu... Dah la kena pantang-pantang.. Leceh tauuu.. Sebab saya tak suka pantang.. Hiiihihihhi.. Tapi tips nie selalunye family besar saye je gune.. Sekarang dah ramai tahu tapi tak tahu la deorang percaye atau tak.. Tapi ade satu opah nie sampai bukak KLINIK Kayap sebab dah tahu tips nie...

Caranya ialah Cari seorang janda yang kawan dengan laki mude.. Mintak die bace ape-ape.. Al-fatihah pown jadi dekat air.. And mintak tolong die kusss/tiup *x tahu nk cakap cm ne* kt tempat kayap.. Insya-Allah dengan rezeki Allah sihat la dari kayap.. Saya pown dah sihat dari kayap.. Asik saye kena pown dah sihat dari kayap.. :) 

Tu je tip nye.. Saya tak tahu la kalau awak cakap bende nie merepek.. Tapi alhamdullilah sihat jugak dari kayap.. So selamat mencuba!




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Tuesday, May 28, 2013

Tag-Me-Nge-Tag


Hi semua! Ape kabar? Harap semua sihat-sihat belaka.. Maaf sebab malam saya tak sempat saya nak update lagi satu entry.. So hari inilah saya akan update ye!!

Ok sekarang nie saya nak promote segmen *entah la tak tau la*.. Saya tak tau la ini segmen ke ape tag dengan aktiviti nie kite akan dapat tau orang lain dengan lebih.. ^^ Huahuahua.. So saya buat nie sebab saya kena tag dengan adik blogger kite yang comel.. So her name is Idah.. One of cutest BANA fans.. Termasuk la saya.. Kihkihkih... So ape kate kita tengok segmen nie.. Mesti korunk tertarik punye laa.. So sebab tu la saya update walaupun saya kadang-kadang malas nak update bila orang tag saya.. Jom la.. Saya nak kenal awak.. So awak kenal boleh kenal saya jugak.. 

Then lets GGGOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!

Before tu kena la baru peraturan untuk segmen nie.. Ok?

Rules : 
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3 Answer the question the tagger set to you.
4. Create 11 new question for those you want to tag.
5. Chose 11 bloggers to be tagged and link them to post.
6. You are not allowed to tag back.

So sekarang nie saya akan cerite 11 perkara tentang saya.. Let's review!!
1. I'm KoreanHOLIC  and the kpopers ^^
2. I love to watch korean story sebab jalan cerite lain dari yang lain 
3. Saya suka Running Man sangat-sangat.. Tak larat nak gelak walaupun tengok banyak kali..
4. Saya anak sulung dari lima adik beradik.. Tapi ramai kata saya tak nampak macam anak sulung.. Deorang nampaksaya macam anak bongsu sebab saya MANJA??? Entahlah.. Saya pown tak tahu.. n.n
5. Saya suka baca novel.. Tak kesah bahasa ape pown..
6. Saya ade koleksi jam and novel.. Dah banyak dah sampai tak tahu nak letak dekat mane..
7. Saya akan sambung study dekat UiTM tak lame lagi.. Tarikhnye 02 Jun 2013.
8. Kadang-kadang saya suka baca AsianFanFics.. Nak tau nak bace kat mane?? KLIK SINI DEAR..
9. Saya suka melukis potret.. Tapi tak terror macam orang pro.. Gambar tu still nampak kartun lagi.. *.*
10. Saya suka tukar layout blog saya.. Selalu sangat saya tukar.. :P
11. And saya suka blogwalking and follow blogger lain.. :)

Then sekarang saya nak jawap soalan adik kite yang cumel nie.. Watch Out!!!
 Sapekah name anda? Bagi full name okayy (:
 Wan Nursyahada Nazurah Binti Meor Muhammad Sulaiman

 Adekah anda BANA (fans of B1A4)? Kalau ya, kenapa minat B1A4?
 Ye saya BANAsebab ade Sanduel!! Suare die sedap sangat and name group deorang lain dari yang lain.. Ye la name group dibuat dengan menggunakan jenis darah.. Pernahke dengar sebelum nnie selain B1A4? Tak kan.. Hihihihi. ^^

Apekah anda ada minat group kpop lain selain B1A4? Bagi nama group tu^^
 Yup ade yang lain.. Idah banyak sangat la akak minat.. So kalau korunk nak tau KLIK HERE MY BIAS... So macam mane lepas tengok? Banyak kan? Ngeee~~~~~~~~~

 Dimanekah tempat2 yang anda ingin lawati?
 Of course la nak pergi Korea, Jepun, China, NY, Europe..

 Siapakah idola anda?
 Idola? Umm.. Susah la nak jawap.. Nak idola ape? Idola kecil ke or untuk studyke?

 Apakah lagu kegemaran anda?
 Tak sure la.. Tapi rasenye banyak je.. So lagu fav Korean song semestinye.. And BI.. Lagu melayu tak layan sangat..

 Adakah anda kpoppers? kalau ya, kenapa? Dan kalau tidak, juga kenapa?
 Yup, saya kpoppers.. Tapi saye tak ade sebab kenape saya suka.. Bukan sebab muka deorang, bukan sebab shape badan.. Enth la.. Tapi mak saya cakap kat saya sebab saya suka kpop sebab keturun asian dalam badan.. Hahaha.. Tapi memang pown sebab moyang kepada moyang kepada moyang saya bla bla bla dari sebrang sane.. 

 Adekah anda seorang yang cantik/kacak?
 Umm.. Saya tak cantik pown.. Walaupun soalan dekat atas tadi saya cakap moyang moyng saya dari seberang sane tapi saya tak ikut pown muka cam orang sane.. Saya cuma gadis biase-biase saje..

 Apekah pendapat anda tentang saya? (walaupun tak kenal)
 Idah suka BANA and Running Man.. Suka update blog pasal B1A4 sampai akak pown nak bace pasal B1A4..

 Apekah perkara yang anda selalu buat dekat rumah?
 Tido, Download, Blogwalking blog orang lain

 Apekah tujuan anda untuk hidop?
 Berjaya la dala hidup.. ;P

So sekarang nie saya nak tnay awak pulak 11 soalan.. just a few simple question..

 Apakah name glamor anda?
 Apakah hobi anda?
 Adakah anda seorang pelajar atau pekerja?
 Describe satu perkataan tentang diri anda.
 Movie o drama o citer pa eyang paling korunk ingat?
 Apakah lagu kegemaran anda?
 Adakah anda suka dengan blog saya?
 Berapa kali anda blogwalking blog prang lain?
 Berapa kalikah anda updat eblog dalm seminngu?
 Antara blog, facebook, twitter, intagram and etc.. Mane paling yang anda suka?
 Apakah motto hidup anda untuk berjaya?

So sekarang saya nak tag 11 orang yang bertuah.. Harap-harap awak okey.. :)


Ffuuhhhhhh!!!!! Letih giler la kali nie update blog.. So kepada semuayang kena tag selamat menjawab.. Dan orang lain pown boleh join je.. Kiter boleh tukar-tukar biodata la kalau macam tuu.. Hahaha.. Ok saya nak rest kejap may be malam sikit saya update lagi.. Sooooooo BEAST! Uri BEASt imnida~~~~~~ Kihkihkih... Sorry sorry silap.. So good luck semua.. Seriusy memang lenguh and letih mate.. Bye bye semua..



THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR