Sunday, April 8, 2012

Selamat tinggal

Assalamialaikum....

Kini kita berjumpa lagi pada lembaran kali ini... :)
Hari ini tak sura lagi nak tulis pasal apa... Hehe... Apa khabar semua? Hari ini ada berita gembira sedikit sebab follower saya dah bayak sikit dari dulu... Jeng! Jeng! Iaitu sebnyak 40 orang followers... Tak ramai sangatkan... :( Nak buat macam mana... Apa pun terima kasih sesiapa yang follow saya... Saya akan lebih aktif lagi... :)


Hari ini saya tak buat kerja apa-apa pun... Pagi buat kerja rumah... Tengah hari free timesampai malam until now.. :) So masa yang free itu saya tengaok cerite BEAST... MTV Beast Almigthy... Seronok... Saya dah lama tak tengok... Cerita ini saya cari balik... Hehehe... Nak tengok jugak ke cerita ini? Ok... Awak boleh klik dekat gambar beast itu... Then terus sampai dekat web... Tapi ada syaratnya juga tau...

The rules is :
1. Kalau masuk dekat web itu kena sari kotak search dulu.
2. Dekat kotak search awak tulis 'Beast MTV Almigthy'.
3. Pilih episod mana yang awak nak tengok. Yang ada cuma lapan episod saja.
4. Selamat menonton... :)

Agenda esok ialah... Bangun pagi... Buat kerja rumah... Iron baju untuk balik hostel... Yey! Kita kembali ke sekolah... Ayuh! Hehehe... Excited pula... Biasalah nak jumpa kawan... Lepassaya balik ini saya dapat roomate baru... Seronok sangat... Nak kenal dengan dialah... ^^ Nyerrr... Lepas ini saya tak dapat update blog lagi... Sebab saya kena balik ke hostel kembali... Menjalani hidup sebagai seorang pelajar... Saya akan balik pada tanggal 26 April 2012 nanti... Itupun kalau saya balik update blog... Saya harap saya ada peluang untuk update blog lagi... Okay sampai dekat sini saja saya nak cerita... Kita jumpa lagi di lain lembaran... Sekian....



THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Saturday, April 7, 2012

Latest post with new face

Assalamualaikum....

Apa khabar semua? Saya harap semua sihat-sihat saja... Dah lama saya tak up-date blog... Rindulah.... :) Siapa yang sebelum ini ada review atau blowalking dekat sini... Saya mahu ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi melihat blog saya yang serba kekurang ini... Blog hari itu telah diilhamkan oleh Miss Lovouis... Template saya yang dulu saya tempah dekat Miss Lovouis... Tapi sekarang saya cuba buat dengan kebolehan yang saya ada... Inilah jadinya kalay saya buat... Serabut kan? Betul atau tidak? Kalau ramai yang jujur mesti cakap blog saya tak cantik macam orang lain... Nak buat macam mana hakikat kena terimalah bak kata pepatah rambut sama hitam hati lain-lain... Kita memang dari kaum yang sama, dari agama yang sama... Tetapi pandangan kita untuk sesuatu pastinya lain daripada orang lain... Wah... Wah... Wah... Maaf ya malam ini saya mahu bermadah kata... :)

Bercerita tentang bermadah kata... Saya teringat suatu peristiwa yang terjadi... Semalam petang saya ada kelas tambahan sekolah yang buat... Masa itu kelas tambahan Bahasa Melayu... Kami telah diberi tugas daripada cikgu BM kami masing-masing untuk melakukan presentation... Saya dapat topik tentang 'Peranan Ibu Bapa'... Saya mengupaskan tentang peranan ibu bapa bagi memupuk minat membaca anak-anak... Sebelum saya pergi kelas tambahan saya berharap agar saya boleh melakukan yang terbaik... Tujuan presentation ini adalah untuk memberi markah PLBS BM kami... Memang mengerikan semasa menunggu turn.... Kelas mula pukul 3.30 petang... Apabila tiba pukul 5.00 petang... Cikgu beritahu bahawa pelajar-pelajar yang tidak sempat melakukan presentation, anda dimintamelakukan dengan guru BM anda sendiri.... Alangkah gembiranya saya kerana saya tak perlu buat waktu itu... Lagipun kalau saya buat presentation waktu itu mungkin akan habis pada waktu malam... :D Awak nak tahu tak nombor giliran saya yang sebenar? Nombor giliran saya yang sebenar ialah yang ke-118... Lambat lagi... Tapi saya masih sempat buat persediaan untuk presentation ini... Doakan saya...

Kalauawak semua ada komen tentang saya punya blog ini... tolong beritahu saya... Kerjasama anda amat dihargai... Okay sampai dekat sini saja sana berceloteh... Semoga kita berjumpa di lain lembaran... Sekian....

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR