Tuesday, May 29, 2012

For the first time in my life

Assalamualaikum...

Dah lambat hari ini... Saya belum tidur lagi semata-mata untuk buat photoshop... Kerja gila betulkan... Saya buat poster.. Nak lihat hasilnya... Tapi buruklah... Sebab first time buat poster, before ini tak pernah buat lagi... Kalau dah tengok tolong komen sekali... Nak buat improvement dari masa ke masa... Klik untuk lihat yang original saiz...


Okaylah saya nak tidur... Terima kasih sebab melihat saya punya poster... Selamat malam bagi Malaysia... See you later...





THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

FREEBIES : Quote Header Dekat Sini!

Assalaumalaikum...

I'm back...Okay hari ini tak nak tulis banyak-banyak... Hari ini just nak bagi tahu saya cuba study tentang PHOTOSHOP... Huh... Sakit belakang dan tangan ini asyik edit dari petang tadi... Pukul 11.30 malam tadi ( lebih kurang ) saya ada buat header... Header itu saya nak bagi FREEBIES... Nak ambil saja... Free... Tapi jangan lupa tinggalkan komen ya! Header ini bukan header macam biasa... Header ini saya buat berdasarkan quote... Mungkin panjang dan BURUK... Harap maaf ya... Header mempunyai panjang 700 dan tinggi tidak dapat dikesan ( lain - lain )... MAAF kalau buruk... Sila komen...






http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-doojoon.gif

http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-hyunseung.gif

http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-junhyung.gif

http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-gikwang.gif

http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-yosoeb.gif




http://i1187.photobucket.com/albums/z398/adasyah/header-dongwoon.gif

Selamat menikmati HEADER FREEBIES... Sekian...



THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Monday, May 28, 2012

Tired because OF ?

Assalamualaikum...

Saya kembali lagi... Hari ini nak buat post tentang.... Penat dan letih... Hari ini dekat rumah opah saya ada buat kenduri... Sebab opah saya nak pergi umrah lagi DUA hari lagi... Opah saya pergi dua minggu... Mesti best dapat pergi tempat yang suci ( Tanah Suci )... Teringin nak pergi tapi tak boleh... Tak cukup duit... Waktu kenduri tadi saya telah ditugaskan untuk memberi lauk kepada tetamu... Cari  public city kejap... Ini gambar sampingan semasa kenduri tadi...

Mendapat tunjuk ajar...
Time rehat...
Juadah pagi...
Mak sedara saya sempat posing time tolong ambilkan orang sup...
Time rehat... Pose kejap...
Kanak-kanak jelita nak jadi model...
The TEENager, dalam gambar ini gambar saya paling buruk...
Upah dari opah sebab tolong bagi lauk dekat tetamu...
Sesi penghabisan... Gulung karpet...
Happy birthday untuk orang bulan MEI....
Juadah yang ada untuk pagi...
Sup ini memang sedap... Kalau rasa nak tambah lagi...





 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

New Changes Again ?

Assamualaikum...

Hari nak cerita sikit pasal artis KOREA... Sebab ada seorang lelaki saya minat... Sekarang dah berubah... Dari before dia jadi artis sampai sekarang... Nak tahu tak siapakah orangnya itu?

Lelaki tersebut berumur 17 tahun... Lahir pada 24 April 1995... Mempunyai dua orang adik... Dia merupakan abang kepada kembarnya iaitu Jo Kwangmin... Orang yang saya maksudkan ialah JO YOUNGMIN...
Saya minat dekat dia sangat... Nak tahu apa perbahan yang telah dilakukan? Perubahan yang dia telah lakukan ialah... NEW HAir STYLE lagi... Tak tahulah berapa kali nak tukar rambut... Walaubagaimanpun saya tetap suka dia... JOM kita tengok perbahan semasa dia...


Gambar before masuk BOYFRIEND

Gambar masa first album
Gambar masa second album

Gambar masa third album
Youngmin pakai baju biru...

Sekarang... Youngmin yang jari tunjuk dekat atas...

Sekarang... Youngmin dalam bulatan...


THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Saturday, May 26, 2012

This Time Is Over





Today I want to write about B1A4 lyric which is This Time Is Over..

HANGUL

널 잊으면 다 끝날것 같아
이 지긋한 꿈에서 깨워줘
I love you, and I need you
너 보고싶어 미친것같은데
This time is over 왜 나를 떠나요
목숨보다 더 널 사랑했는데
아직까지 난 그 사랑에 걷혀
미친듯이 널 부르면 너만 찾아
이제는 널 볼 수 없다는 걸 알면서도
아직은 덜 한 고통에 이게 사랑인지 내게 물어
아침에 자욱한 안개처럼 니 모습이
흐려 아니 점점 더 지워져
눈물은 고일까? 상처는 아물까?
잠깐의 아픔들 니가 떠난자리
그 빈자리를 계속 비워놔 그대 돌아오길
노래소리가 귀에 맴돈다
온통 내 마음같아 아프다
Goodbye goodbye goodbye
눈물에 고인 내 서툰 거짓말
This time is over 왜 나를 따나요
목숨보다 더 널 사랑했는데
아직까지 난 그 사랑에 걷혀
미친듯이 널 부르면 너만 찾았
돌아와 내게
This time is over this love is over this time is over
부른다 널 부른다
나 울다지쳐 또 하루가 지나
This time is over 시간은 째깍째깍
가다가 멈춰버린듯 하늘에도 비가
Time is over 사랑에 난 눈이 멀어
아직도 그대안에 사는 undercover
Goodbye goodbye goodbye
Goodbye goodbye goodbye
전화기에 남겼지는 메세지
울먹이던 마지막 목소리
I love you, I’m sorry too
왜 그런말로 나를 더 아프게
This time is over 이 지긋지긋한
그리움을 이젠 끝내고싶어
어떻게든 난 살아보려고
수천번을 계속 내게 말해봐도
그게 잘 안돼
넌 내가 매달릴거라고 너 착각하지마.
죽을둥살둥? 살면서 널 잊을거니까.
가끔 너란 기억속에 나 흔들리지만 지켜봐
기필코 널 잊는걸 보일테니까

ROMANIZED

Neol ijeumyeon da geutnal geot gata
Ee jigeut han goomeseo ggaewojwo
I love you, and I need you
Neo bogo shipeo michin geot gateunde (hey)
This time is over wae nareul ddeonayo
Moksum boda deo neol saranghaet neunde
Ajik gaji nan geu sarange geochyeo
Michin deushi neol bureumyeon neoman chaja
Ijeneun neol bolsu eobdaneun geol almyeon seodo
Ajigeun deol han gotonge ige sarang inji naege mureo
Achime jauk han angae cheoreom ni moseubi
Heuryeo ani jeomjeom deo jiwojyeo
Nunmuleun go ilka? Sangcheoneun amulka?
Jamggani apeumdeul niga ddeonan jari
Geu binjarireul gyesok biwo nwa geudae dora ogil
Norae sogiga gwi-e maem donda
Ontong nae maeum gata apeuda
Goodbye goodbye goodbye
Nunmul-e go-in nae seontoon geojitmal
This time is over wae nareul ddeonayo
Moksum boda deo neol saranghaet neunde
Ajik gaji nan geu sarange geochyeo
Michin deushi neol bureumyeon neoman chaja
Dorawa naege
This time is over, this love is over, this time is over
Bureunda neol bureunda
Na ulda jichyeo ddo haruga jina
This time is over, shiganeun jjaegak jjaegak
Gadaga meomchwo beorin deut haneuledo biga
Time is over sarang-e nan nuni meoreo
Ajikdo geudae an-e saneun undercover
Goodbye goodbye goodbye
Goodbye goodbye goodbye
Jeonhwa gi-e nam gyeotjineun meseji
Ulmeok ideon majimak moksori
I love you, I’m sorry too
Wae geureon mallo nareul deo apeuge
This time is over ee jigeut jigeut han
Geuri umeul ijen geut naego shipeo
Eodeoke deun nan sara boryeo go
Sucheon beoneul gyesok naege malhae bwado
Geuge jal andwae
Neon naega maedalil georago neo chakak hajima
Jukeul doongsal doong? Salmyeonseo neol ijeul geonikka
Gakkeum neoran gi-eok soge na heundeulli jiman
Jikyeobwa gi pilko neol ineun geol bo-il tenikka
(It’s over)

ENGLISH

If i forget you, i feel like everything will end
Wake me up from this tiring dream
I love you and i need you
I think i’m going to go crazy because i miss you
This time is over
Why are you leaving me?
I loved you more than my life
I’m still trapped in that love
Calling out to you crazily while only looking for you
Even though i know that i can’t see you anymore
To the pain that isn’t enough, i ask if this is love
Like the thick fog in the morning, an image of you is blurred
No, it continually gets erased
Will tears form, will wounds heal, these habitual hurts
That spot you left from, i leave that empty spot empty for you to return
The music sound is lingering in my ears
It hurts because it feels like my heart all over
Goodbye goodbye goodbye
My bad lying that’s mixed with tears
This time is over
Why are you leaving me?
I loved you more than my life
I’m still trapped in that love
Calling out to you crazily while only looking for you
Come back to me
This time is over
This love is over
This time is over
Calling out, calling out to you
I get tired from crying as another day passes
This time is over
Time is ticking
And as if it stopped, rain comes from the sky
Time is over
I’m blind to love, i’m still living under cover in you
Goodbye goodbye goodbye
Baby to my heart
Goodbye goodbye (my love)
Your message left on the phone
Your last voice that was on the verge of tears
I love you, i’m sorry too
Why do you make me hurt more with words like that
This time is over
I want to stop this tiring longing now
I’m going to try and live no matter what
Even if i say this to myself thousands of times
It’s not really working well
Don’t think that i’m going to cling onto you
Because i’m going to live between life and death and forget you
Even if i’m sometimes shaken a bit by memories of you
Watch me, i’ll definitely show you that i’ll forget you
It’s over


THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Friday, May 25, 2012

Topup Giveaway By Noor Fatin

Assalamualaikum...

Saya kembali mengepost entri baru... Hari ini saya nak cerita tentang giveaway cik adik manis ini... Giveaway ini dapat award topup tau... Jomlah join bersama-sama... Kita terjah dahulu...


Usha banner dekat atas... Tapi nak masuk give away ini ada syarat nya...

1. Mesti follow tuan GIVEAWAY... Ini syarat wajib...  2. Follow sponsor iaitu, WAN SSEI dan like page V-Sweetie... Ini syarat wajib juga...
Okay saya sambung nanti... Nak tengok versus... Sedihlah... HUJAN tak dapat battle... Tapi nak tengok juga... :) See you again...

 

THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

New Breath In Our Life


Assalamualaikum...



Here I come back... Rasanya dah lama tak update status post.... Hehe... Hari ini baru jumpa rumah... Baru balik dari hostelku syurgaku... Hehe.... Rindu dekat rumah... Rindu sama kamu juga!!! Two weeks exam final semester... Fuhh!! Lega bila dah habis... Tapi macam nak gila study... Tapi saya tak study hard just try to study smart... Before balik rumah hari ini macam-macam terjadi... Sedih sangat... Ada kisah pahit, MASAM, manis dan lain-lain... Nak  dengar kisah yang mana? Okay first saya cerita masa saya exam...



Waktu minggu exam final kali ini... Saya tak pernah stay up... Lepas balik PREP malam saja terus TIDUR... Roomate semua kata yang saya ini dah strunggle awal-awal lagi... Memanglah dah strugle tapi macam tak confident saja untuk diri sendiri... Semalam hari KHAMIS,hari akhir exam... Paper MATHEMATICS dan SEJARAH dah dapat... Tragis betul tau... Mana taknye... Ingatkan dapat result hari cuti tapi dah terlebih awal pula dapat resultnye... Tapi sedih... result Math dan Sejarah jatuh...Tapi saya syukur lagi nasib baik A lagi...Lega hati ini...



Hari ini kawan saya ada pinjam HARD DISK saya... Sebab saya bagi... Tengok harddisk itu... Saya punyalah... Sob... Sob... Kawan saya telah meminjam saya punya hard disk untuk tranfer projek yang dia kena buat... Bila saya nak buka saja hard disk saya... Saya tengok file saya sudah hilang... Oh My God!!! Kawan saya itu dah DELETE semua file yang ada... Saya dapattahu terus menangis... Sedig sangat... Dah dalam hard disk ada gambar-gambar video and so ever dalam itu... Nak cari balik dia buat kerja itu dekat hostel... Apa saya nak buat... Saya tak tahu nak buat apa... Saya bagi mesej dia tak balas... ARGH!!!! Nak buat macam mana ini... Ada idea tak? Tolong saya... Umm...

Okaylah sampai dekat sini saya cerita dulu... Nanti kita sambung cerita kembali... Bye bye...


Gambar ini kena ambil time saya tengah tidur... Tengah tunggu ayah saya beli barang...

Ambil posing before pergi PREP... :)




THANKS FOR READING DON'T FORGET TO LEAVE A COMMENT

Ringankan Tangan Anda KLIK To Our SPONSOR